Mirjam Beijer

Al voor mijn zevende verjaardag schreef ik een verlanglijstje waarop dit te lezen was:

“Ik wil graag een hond en als dat niet kan een paard”

Het zal niemand verbazen dat mijn ouders toen voor een hond kozen. Sinds die tijd zijn honden een constante factor geweest in mijn leven.

Mijn eerste keuze van beroep was hondenbegeleider bij de politie. Helaas was de kans om dat te worden heel erg klein werd mij verteld bij de politie academie. Ik ben toen HBO-Jeugdwelzijnswerk en Psychologie gaan studeren. Uiteindelijk heb ik wel een paar jaar politie-agenten getraind op sociale vaardigheden.
Na omzwervingen met mijn gezin in het buitenland kwamen we (na zeven jaar) weer terug in Nederland. Ik ben toen twee opleidingen gaan doen: ‘Vormgeving en Webdesign’ en niet veel later “Gedragstherapie voor honden”. Met beide opleidingen en beroepen ben ik erg blij, omdat ik kan doen wat ik fijn vind. Maatwerk leveren, oplossingsgericht werken en steeds nieuwe dingen leren.

Na een aantal jaren bij hondenscholen en bij een hulphondenstichting te hebben gewerkt, heb ik besloten mijn eigen bedrijf op te zetten. Regelmatig volg ik workshops en cursussen om bij te scholen.

Ik werk vooral vanuit begrip voor de hond zijn grenzen, aard en behoeftes. Maar ook vanuit die van de baas.
Ik werk met heel veel plezier en vind het fijn om mens en dier te helpen.

Groet,

 

Mirjam