Annette en Sam

Tibetaanse terrier

Hallo,
Via mijn hondentrainster kreeg ik een mail toegestuurd waarin zij werden gevraagd of ze iemand wisten die een probleemhond hebben. Nou hadden ze die en wel genaamd Sam, mijn Tibetaanse Terriër van 9 maanden oud.
Sam heeft absoluut geen enkele aandacht voor mij. Hij markeert me zelfs! Ik heb thuis een gehandicapt kind hebben met zware ADHD. Deze gooit met de hond en bekogelt hem met van alles. Oorzaak bekend dus.
De oplossing de we zochten was in de hondentraining, waar ze Sam een uur in de week zien. In een groep. Daar hebben ze niet de tijd en de capaciteit om mij goed te kunnen begeleiden en ondersteunen. We zijn begonnen met het terug gaan naar de basis. D.w.z. aandachts-oefeningen. Dit gaat op zich goed als ik alleen train met Sam, maar zodra er meerdere honden bij zijn en of Sven gaat het mis.
Dus Sam was wellicht een goed onderwerp voor een probleem gedragshond. Nu is het dus wel zo dat Sam van nature een hele lieve hond is die echt wel wil werken voor me, maar door de combinatie Sven, Sam dat er totaal niet uitkomt.
Degene die de oproep geplaatst had durfde het niet aan.
Gelukkig durfde Mirjam van TailUp het aan om me te komen helpen thuis. Eén op één een gesprek met mij, met Sam erbij en later Sven.
En wat ben ik blij dat ze het aandurfde.
Mirjam liet zien dat je met weinig woorden heel veel kan bereiken, dat schreeuwen geen zin heeft. Dat ik beter naar Sam en Sven kan lopen en ze uit elkaar halen dan op een afstand te gaan staan schreeuwen.
En wat we vooral moesten leren aan Sam, dat Sam zich op mij richt, dat ik belangrijk ben voor hem, dat het bij mij leuker is dan bij Sven zodat hij Sven meer gaat negeren en bij mij in de buurt wil zijn.
We hebben op aanraden van Mirjam een hardloopriem gekocht, die ik thuis om mijn middel bind en zo Sam leer mij te volgen en dat ik hem gelijk kan belonen. Op deze manier is Sam dicht bij me, en als Sven Sam zeer probeert te doet dan sta ik er boven op en hoef ik niet te gillen maar kan ik Sven gelijk beet pakken. Het geeft in ons huis veel rust om het op deze manier te doen. Zo kunnen we weer genieten van Sam en van elkaar!
( En dit gewoon doordat Mirjam kwam, zag en overwon)

Bedankt.
Groetjes Annette

Posted in: