Hans met Boy

Wij – Marijke en Hans – hebben altijd een hond en soms wel twee gehad. Spaniëls, Golden Retriever, “Street Terriers(in de tropen) en de laatste twee, Duitse herders. Je kunt dus van ervaring spreken. Onze eerste herder was een teef, een modelhond en is zeker rechtstreeks naar de honden hemel gegaan. Maar onze tweede herder nu, Boy is een reu en overenthousiast, begroet ons iedere dag of we uit “de dode zijn herrezen” in plaats van gewoon wakker geworden. Bespringt ons van alle kanten en pakt en passant ook nog je handen mee en de badjas.
Buiten heeft hij maar een passie, spelen met andere honden en/of kinderen. Dat is best lastig want niet iedereen is gediend van zo’n enthousiaste begroeting door zo’n forse Duitse herder. Via Marian Servaas zijn wij bij Mirjam gekomen en haar benadering is geheel anders dan bij een hondentrainingscursus , wat we bij onze eerste herder hebben gedaan.
Bij Mirjam worden wij eerst opgevoed en leert ze je denken zoals de hond denkt. Ik moet zeggen dat ze ook op mij een kalmerende werking heeft en – nog veel belangrijker – ook op Boy. Boy’s gedrag is aan het veranderen en naast het ouder worden geef toch ook credits aan Mirjam………..en afgezien daarvan is Mirjam gewoon leuk!

Groeten van ons, Hans & Marijke